Строителният бранш иска отмяна на забраната за работа от 14.00 до 16.00 ч.

10:20, 30 апр 20 25 2325 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Строителният бранш настоя правителството да отмени забраната, с която не се разрешава да се работи между 14.00 и 16.00 ч. Това стана по време на извънреден брифинг на сектора в МС. Те искат ясни параметри на допустимите децибели шум. 

„Преди месец се обърнахме към обществото да не се спира строителството у нас и бяхме чути. Сега дойдохме с друг апел. Строителството е един от най-важните фактори, който задвижва цялата икономика. Това е мислене и на европейските колеги. Вчера проведохме видеоконференция с 20 държави. Английските ни колеги смятат, че за да се излезе от икономическата криза, е необходимо „строително цунами“. Върви ли строителството, върви всичко", заяви Валентин Николов, изпълнителен директор на Строителната камара, цитиран от Нова телевизия.

Той даде пример с Италия, където се разработва програма за саниране на близо 1,2 млн. жилища. Италианците разчитат, че това ще донесе заетост на 430 000 души в страната, коментира Николов.

„Ние сме готови, при наличност на средства, много бързо да задвижим този механизъм. Направили сме предложение да се дават не повече от два обекта на една фирма едновременно, за да може повече фирми да участват в този процес“, поясни Николов. 

Безобразие е 40 години да не може да свършим Околовръстното шосе. Безобразие е да не може да си осигурим път София – Видин и Северозапада", категоричен е Николов. 

Стана ясно, че по официални данни заетите в бранша са 200 000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама