Детските градини остават затворени

10:15, 30 апр 20 25 3972 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Детските градини и ясли остават затворени на този етап, съобщи здравният министър Кирил Ананиев. "В момента и щабът, и правителството, обсъждат въпроса, но считаме, че на този етап не е дошъл моментът да отворим детските градини и детските ясли", коментира Ананиев.
 
7 и 12 клас се връщат в училище само за матурите
 
"Предполагам, че ще бъде една от следващите наши стъпки, но трябва да сме сигурни. Ако рискът за децата е налице, не трябва да има никакъв компромис", допълни министърът. Той призна, че обратно на решението на нашата страна, в другите европейски страни отварянето на градините е от първите стъпки.

"Събирането на толкова много деца, връщането им вкъщи, контактите им с родителите, връщането им обратно в детските градини, крие огромен риск", категоричен е Ананиев. "Ето защо не взимаме такова решение", аргументира се той.
 

Снимка: Pixabay

Със заповед на здравния министър се възстановяват всички задължителни планови имунизации при лица до 18- годишна възраст. Приоритетно ще се правят задължителните реимунизации при деца до 2- годишна възраст пред задължителни реимунизации при деца на и над 6 годишна, съобщиха от министерството. 

Дните за задължителни планови имунизации ще бъдат вторник и четвъртък. Лекарите ще изготвят график, като се спазва изискването да не се смесват различните потоци пациенти. В определените от лекарите часове няма да се преглеждат други хора.

Поетапно се възстановяват и плановите операции, като първоначално се приемат най- належащите случаи.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама