Слави Трифонов призовава да се прекъсне извънредното положение - веднага

13:04, 29 апр 20 / Политика 25 48344 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Смятам, че извънредното положение е неефективно. Щабът е неефективен. За радост българският народ е здрав. Това написа шоуменът Слави Трифонов в социалната мрежа "Фейсбук".

"Застрашени са основно възрастните хора. Министър-председателят прави хаотични действия, няма план и води държавата към хаос и разруха", пише Трифонов.

50 нови случая на коронавирус у нас, 6 от заразените са деца

По думите му ако не се вземат веднага сериозни, различни мерки, ще последва икономически колапс, който ще бъде много пъти по-страшен от коронавируса.

"Затова извънредното положение трябва да прекъсне веднага. Този безмислен щаб да престане да съществува. Държавата да отдели пари, за да може под карантина да бъдат поставени възрастните хора. Те да получат достатъчно финансова помощ, за да могат да преодолеят рисковия период. Държавата може да си позволи да направи всичко необходимо, като грижи, храна, асистенти, за да запазим живота на нашите бащи и майки, дядовци и баби. А всички млади трябва да излязат да работят, да се разхождат свободно по парковете и въобще – да живеят. Всички молове, хотели, ресторанти, магазини да бъдат отворени веднага", подчерта шоуменът.


"Сутринта слушах министъра на туризма Ангелкова. Тя говори 1 час и не каза нищо. Тоест тя наистина не каза абсолютно нищо. Тя няма никаква идея и никакъв план какво ще се случи с туристическия бизнес това лято. Тя е абсолютно неспособна да взима правилните решения, особено в такава кризисна ситуация. След като всяка държава е оставена да се оправя сама, дори в ЕС, трябва веднага да се отворят хотелите в България и да се направи всичко възможно и адекватно те да бъдат правилния избор за българските туристи. И въобще – трябва да се направи всичко възможно бързо и безапелационно да започнем да се справяме с тази криза. Извънредната ситуация изисква извънредни мерки", напомни Слави Трифонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама