Разрешиха разходките на деца в парк „Калето“ в Елена

15:33, 28 апр 20 25 2042 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

След вчерашното заседание на Общинския оперативен щаб в Елена неговият председател кметът инж. Дилян Млъзев издаде заповед за организация на посещенията на парк „Калето“ в града и удължаване срока за носене на маски до 13 май. Разпорежданията са съобразени със заповедите на министъра на здравеопазването, които са обсъдени на заседанието на щаба.

Посещенията на парк „Калето“ се разрешават при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Времевият интервал за посещение на деца до 12 години, задължително с техните родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни, е 9:30-18:30 ч. всеки ден. Разходка на кучета в парка от техните собственици може да има от 7:30 до 9:30 ч. и от 18:30 до 20:30 ч. всеки ден. Собствениците задължително следва да носят паспорта на кучето, както и торбички за събиране на екскрементите. Разхождането на кучета, които не притежават паспорти, е забранено.

Задължително е носенето на предпазни маски или други средства, покриващи носа и устата, от всички посетители на парка, както и  спазването на дистанция не по-малко от 2.5 м между посетителите. Те задължително се движат еднопосочно, следвайки обозначенията и спазват указанията на лицата, изпълняващи служебните си правомощия на територията на парка.

Забранява се сядането върху пейки, по тревните площи, както и ползването на съоръженията в парк „Калето“. Забранява се употребата на алкохол и други упойващи вещества.

Остава в сила забраната за посещения на стадиони, игрища, училищни дворове, детски и спортни площадки, фитнеси, беседки и други съоръжения на открити и закрити обществени места.

В селата на общината контролът по изпълнение на заповедта ще се осъществява от кметовете и кметските наместници.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама