Какво ще се случи с пазара на труда след пандемията? (ИНФОГРАФИКА)

15:30, 28 апр 20 25 2307 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Анализаторите очакват както краткосрочни, така и дългосрочни последици за пазара на труда и световната икономика като цяло.

Една от най-очевидните последици, които вероятно ще наблюдаваме, е спадът в търсене на работна ръка. Това ще е резултат от забавянето на световната, европейската и българската икономики.

Друга хипотеза е, че заетостта ще задържи определени нива, тъй като вирусът протича по-леко при хората в трудоспособна възраст.

Развитието на технологиите ще е една от малкото положителни дългосрочни последици от кризата, според специалистите.

Индустрията, в частност производството, ще продължат по пътя на роботизирането, но с по-висока скорост, поради нуждите на пазара.

Социалната дистанция неминуемо ще наложи и промени в работата на държавната администрация. Ще се наложи въвеждането на нови електронни административни услуги и оптимизиране на вече съществуващите.

Със сигурност всички анализатори се обединяват около становището, че ще е необходима финансова помощ от държавата, за да се стабилизират най-засегнатите сектори. Само така бизнесът ще може да изплува от стихията на вируса.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама