Измамници "раздават" по 500 лева от името на Лидл

08:50, 28 апр 20 25 27078 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Фалшива обява от името на Лидл се разпространява в интернет. Възможно e да получите манипулативната информация на лично съобщение по Viber. В него се твърди, че тази седмица Лидл раздава безплатни хранителни стоки на стойност 500 лева в подкрепа на нацията. 

 

Най-вероятно става дума за фишинг - вид СПАМ, който цели да подлъже потребителите да разкрият своя лична или финансова информация в имейл съобщение или уебсайт, а впоследствие тези данни могат да се използват за измама.

Хакерската атака привлича потребителите чрез връзка (линк), който бива пренасочен към фалшива страница (уебсайт) имитираща визуално страницата на оригиналния сайт на компанията.

От Лидл обясниха за TOPNOVINI.BG, че до тях е достигнала информация за фалшивата промоция и категорично се дистанцират от провежданата оферта. „Посочената игра представлява измама и грубо нарушение на правата на Лидл, включително и на Наказателния кодекс на Република България“, посочват от компанията. От търговската верига са сезирали компетентните органи за защита на интересите на потребителите и компанията.

Преди около месец името на фирмата отново бе използвано за фалшива промоция. Тогава се подаряваха ваучери за по 500 лева по повод 90-годишнината от основаването на компанията. 

 TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 i_magician 13:25, 28 апр 20

Здравейте, за съжаление вчера попаднах на това съобщение и неразумно последвах линка.
Някой може ли да ми каже, какви са последствията и какво да направя за да ги минимизирам?
Благодаря

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама