Стотици арести в Турция заради публикации в социалните мрежи за коронавируса

17:08, 27 апр 20 / Свят 25 2710 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Турските власти задържаха 402 души заради "неоснователни и провокативни" публикации в социалните мрежи, свързани с пандемията, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от БГНЕС.

Първата вълна на COVID-19 е преминала своя пик в 20 европейски страни

Някои от въпросните постове включват твърдения, че блокирането ще продължи по-дълго от целодневното през уикенда, обявено от правителството, и обвинения, че властите лъжат за броя на смъртните случаи.

През последните 42 дни са анализирани 6 362 акаунта в социалните мрежи и са потвърдени 855 заподозрени, а 402 са били задържани, съобщиха турските власти. Числото е отделно от задържането на 410 души заради подобни простъпки в края на март.

Снимка: Pixabay

Правителството е предприело мерки за ограничаване на разпространението на вируса, включително затваряне на училища и ресторанти, както и полицейски час за уикенда, доколкото е необходимо. Турция потвърди над 2800 смъртни случая от повече от 110 000 случая на заразени с коронавирус, които са регистрирани.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама