Стартира кампания по изработка на приложение за психологическа подкрепа и превенция

13:11, 27 апр 20 25 2186 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Психологът Калоян Божанов обяви, че е започнал кампания за набиране на средства за създаване на приложение за психологическа подкрепа и превенция на психологическото здраве.

В приложението ще бъдат включени медитации с терапевтичен текст от метода „Семейни констелации“ на немския терапевт Берт Хелингер, упражнения за изграждане на нови навици, както и програми за личностно израстване, житейска промяна, кариерна ориентация, лични ценности и намиране на личния потенциал и призвание. Ще бъде добавена и програма за трениране креативността, която ще е като игра с карти за трениране на мисловните рамки и излизането ни от тях, също така ще има множество безплатни материали като 10 аудио притчи, статии и други, обявиха от агенция AVS.

ВМА с горещ телефон за психологична помощ в условията на COVID-19

„В приложението ще вложим материали за стотици левове, които ще бъдат достъпни на минимална цена, за да продължим да го развиваме, а за различни организации с благотворителна цел и хора в нужда то ще бъде напълно безплатно“, споделя психологът Калоян Божанов.

„След първоначалния шок хората преминаха в силно тревожни състояния. Голяма част от тях усещат и загуба на смисъл. Интересното е, че по-голямата част от хората, които са работили над проблеми преди кризата, показват по-голяма стабилност в настоящата ситуация. Именно за това приложението ще бъде полезно не само в моменти като този, а и като постоянна психологическа превенция, като инструмент, който помага на човека да опознае по-добре себе си, да открива собствените си ресурси и да бъде по-устойчив в различните житейски ситуации“, споделя още Божанов.

Очаква се приложението да бъде готово до няколко месеца, като то ще бъде постоянно надграждано с нови материали, които да обогатят съдържанието му и да помогнат на повече хора в нужда.

Още информация можете да намерите тук - Приложение за психологическа подкрепа

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама