По-строг контрол в ромските квартали в Сливен

09:01, 27 апр 20 25 3463 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Затягат противепидемичните мерки в кварталите "Надежда" и "Речица" в Сливен. Причината е, че там са регистрирани най-много заразени с коронавирус.

Целта е да се ограничи напускането на кварталите без уважителна причина, заобикалянето на изградените пропускателни пунктове и използване на нерегламентирани пътища за достигане до центъра на града, съобщава БНТ.

Кметът на общината Стефан Радев обясни, че двата квартала са едно от най-рисковите места в града заради голямата гъстота на населението. Той посочи, че се предприемат две групи мерки - засилено полицейско присъствие, с цел ограничаване на хората да са в движение без основателна причина, и информационната кампания за постигане на по-голямо спазване на мерките.

Акция в два столични квартала с ромско население за спазване на мерките за Covid-19

Здравният медиатор Сашо Йорданов заяви, че в днешния ден се мобилизират всички лидери и пастори, за да бъде обяснено на населението на майчин език проблема с коронавирус. Слушат ни всички, излизат само когато имат причина, увери той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анnika 16:54, 16 юни 20

a po strog kontrol na hi6tnite kradlivi ob6tinari , a 6urobadjena6tinata v policiata , koga 6te ima kontrol aaaaaaaaa

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама