Огромни пожари в Сибир

07:42, 27 апр 20 / Свят 25 2720 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

За поредна година степни пожари обхванаха обширни територии в някои източни райони на Русия. Огънят се е разраснал след 20 април, а основна причина е паленето на стърнища и изчистването на земеделска площ, посочва изданието “The Siberian Times”, цитирано от Нова телевизия.

В района на Кемерово са изгорели 27 жилищни сгради, близо 40 души са били евакуирани. В околностите на Новосибирск пламъците са погълнали над 50 леки постройки. Засега леко ранените са трима души, няма информация за жертви.

В Алтайския регион огънят гори в близост до натоварени пътища. Хеликоптер се е наложило да спасява хора, чийто път за бягство от стихията е бил отрязан от пламъците. Общо броят на евакуираните в тази област през последните дни е 36 души.

Огненият ад в Източна Русия продължава, въпреки усилията на огнеборците. На места ураганните ветрове са причина за бързото разрастване на горските и степните пожари.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама