Шампион на Ролан Гарос работи в супермаркет по време на пандемията

18:20, 26 апр 20 / Спорт 25 2223 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Победителят на Откритото първенство на Франция на двойки през 2019 г. Кевин Кравиц заяви, че си е намерил работа в супермаркет по време на пандемията от коронавирус.

Както е известно, Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) и Женската тенис асоциация (WTA) взеха съвместно решение за преустановяването на всички турнири заради разпространението на коронавируса.

"Като професионалист, благодарение на специално разрешение мога да тренирам в тенис зала, затова играя по три или четири пъти в седмицата. Сега вече няколко седмици работя в супермаркет за 450 евро. Засега не ми дават да седя на каса, зареждам рафтовете с продукти със свои приятели. Ако видя, че стелажите с колбаси и сирене са запълнени, събирам празните кашони. Миналата седмица изпълнявах длъжността на охранител, като пръсках количките за пазаруване с дезинфектант", заяви Кравиц пред Spiegel.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Отдавна планирах да опитам нормална работа. Благодарение на пандемията от коронавирус сега имам такава възможност", добави тенисистът. Миналата година той спечели Ролан Гарос в тандем със сънародника си Андреас Мийс. Във финала те победиха Жереми Шарди и Фабрис Мартен.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама