Нападателите на Слави Ангелов остават в ареста за постоянно

17:38, 25 апр 20 25 3413 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за тримата обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщиха от прокуратурата.

Съдът потвърди изцяло доводите на Специализираната прокуратура за това, че са събраните доказателства са достатъчни, за да се направи обосновано преположение те да са извършили престъплението, за което са обвинени. Налице е и опастност да извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

МВР за Слави Ангелов: Такъв жесток побой не е заради казана дума накриво

Арестуваните братя Георги и Никола Асенови, и Бисер Митрев, са криминално проявени, но неосъждани, сочи справка на държавното обвинение. Братята се занимават с бокс, а Митрев е ММА боец. Нерядко се включват и в най-агресивните футболни агитки.

Тримата задържани са физическите извършители на побоя, категорични са от МВР и прокуратурата. Кой обаче е поръчителят, все още не е доказано.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама