Швейцария и Алжир също признават изтекли български лични документи

18:30, 24 апр 20 25 1986 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Още две държави – Швейцария и Алжир, ще признават и пропускат на излизане от територията си български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март - 31 октомври 2020 г., съобщи Министерство на външните работи.

Вече 17 държави признават изтекли български лични документи

Преди това съгласие да пропускат българските граждани с изтекли лични документи изразиха Австрия, Великобритания, Германия, Грузия, Гърция, Ирландия, Катар, Нидерландия, Норвегия, Полша, Словакия, Турция, Унгария, Франция, Хърватия, Черна гора и Чехия. Така общият брой на държавите, признаващи изтекли български лични документи към момента е 19.

Други 11 страни към момента признават със специални условия или със специални срокове изтеклите български лични документи. Това са: Босна и Херцеговина, Иран, Индонезия, Канада, Монако, Никарагуа, Нигерия, САЩ, както и Португалия, Словения, Япония.

България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи.

Сънародниците ни с изтекли лични документи, които се намират в държава, която не ги признава, могат да се завърнат в България с издаден от съответната ни консулска служба временен паспорт. Тези български граждани, които нямат възможност да се завърнат в страната ни и имат спешна и обоснована необходимост от подновяване на изтеклите си лични документи, могат да подадат заявление за подновяване като предварително си запишат час в съответната ни консулска служба.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама