Акцент на деня: Заслуженото 111

17:30, 24 апр 20 25 4518 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Може да се учим наново да ходим. Боли и е трудно, но е велико, защото е ново начало. Това бяха първите думи на журналиста Слави Ангелов, след като бе жестоко пребит в средата на март. Метафората с прохождането сякаш най-точно описва родната действителност.

Побоят над Слави Ангелов е поръчан от чужбина

След всеки случай на бит и загинал журналист сякаш българската журналистика наистина започва да се учи да прохожда отново и отново. А хронологията у нас е дълга – българската журналистика беше пребита с чукове и метални прътове през 2008 г. заедно с журналиста Огнян Стефанов, българската журналистика за малко да бъде взривена заедно с разследващия журналист Васил Иванов, българската журналистика бе нападана няколко пъти пред дома си с бургаския фоторепортер Борислав Пенков, българската журналистика бе зверски изнасилена и убита заедно с русенската журналистка Виктория Маринова, българската журналистика загина в нелепа катастрофа с Милен Цветков на Великден… И ако след всеки подобен случай трябва да се ражда наново, едва ли ще проходи скоро.

Любовта на българина към сатрапа е по-голям проблем от диктатурата

На 27 март тази година българската журналистика отново бе жестоко пребита с метални прътове и ритана в главата. Месец по-късно извършителите бяха заловени. Поръчителите обаче били някъде в чужбина. Главният прокурор Иван Гешев видя в това „опит за дестабилизация на държавата“.

Едва вчера тримата извършители на побоя над Слави Ангелов бяха заловени, а от днес и обвинени, въпреки че по думите на Гешев още на десетия ден след нападението се е знаело кои са. В единия от тях е намерена книгата „Моята борба“ на Хитлер. А в един цитат от нея се казва така: „Кой казва, че аз не съм под специалната закрила на Бог?“

Така 111-ото място в света по свобода на словото изглежда заслужено

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама