Без помощи за американците, отказали работа заради COVID-19

09:55, 24 апр 20 25 1965 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Американските работници, които отказват да работят, защото се страхуват от зараза с COVID-19, не трябва да получават обезщетения за безработица. Това мнение изразяват експерти отвъд Океана.

Законите за безработица не позволят на работещите да получават обезщетение за безработица, ако са отказали достъпна за тях работа, категоричен е Томас Смит, преподавател в университета Емори.

Той е категоричен, че това може да принуди работниците да се върнат на работните си места в момент, в който не е ясно дали рискът от инфекция е намалял, предава Ройтерс. 

„Ако служителите се притесняват да се върнат на работа поради излагане на COVID-19, ние насърчаваме за разговори с работодателите относно вземането на мерки за безопасност“, казва държавният комисар по труда Марк Бътлър.

В някои американски щати предстои да се отворят част от бизнесите, сред които фитнес зали, салоните за красота и татуси, както дори ресторанти.

Здравните служби се притесняват, че откриването дори на част от местния бизнес, ще изложи повече хора на опасност от пандемията.

Тръмп затваря САЩ за имигранти, за да запази работните места за „великите“ американци

В същото време още 4,4 милиона души са се записали на борсата за парични обезщетения за безработица само през миналата седмица, обявиха от Департамента по труда. Така общо за пет седмици повече от 26 милиона американци са останали без работа.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама