Възстановяват част от междуградските автобуси

19:15, 23 апр 20 25 3211 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Възстановяват се част от междуградските автобуси, които бяха спрени по време на великденските празници, като мярка срещу разпространението на COVID-19. Влаковете вече също се движат по нормалното си разписание, предаде БНТ.

От началото на извънредното положение пътуващите с автобус са намалели с 90% , а от 70 фирми работят само 10. Днес беше първият ден след празниците, в който отново можеше да се пътува с междуградски автобус.

Туристически автобуси може да блокират улиците

Шофьорите на атобусите имат отговорност да следят за спазването на всички противоепидемични мерки. Заради липсата на клиенти повечето са с малки бусчета.

Влаковете се движеха и по време на великденските празници, само че не спираха на всички гари. Сега БДЖ продължава да работи постарому с 50% по-малко клиенти.

И при железопъния транспорт има строг контрол: усилена дезинфекция на цялата гара, проверка на декларациите от полицията, както и допълнителни проверки на багажа с помощта на кучета.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама