Пръскат против комари и кърлежи в София

12:21, 23 апр 20 / София 25 2095 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартираха първите мерки срещу кърлежи, комари и гризачи в междублоковите пространства в столицата. Днес ще се пръска в районите "Овча купел" и "Надежда", а утре - в "Изгрев" и "Лозенец", съобщиха от Столичната община.

Извършена е и първата обработка срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи във всички общински паркове и градини, както и ларвицидна обработка и дератизация на всички транспортни ивици и част от гробищните паркове.

Бум на сигналите за кърлежи в столицата

Днес ще се обработват и гробищните паркове „Княжево“, „Горна баня“, „Дървеница“, „Банкя- полето“, „Симеоново“ и „Драгалевци“, а в петък – Централните софийски гробища.

Обработените терени се обозначават с табели за различните видове обработка, както и за използваните препарати, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработките се извършват до 10 часа сутринта, като това ще става при благоприятни климатични условия и при окосена трева от общинска дирекция „Зелена система“. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.  

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама