Лийдс сменя името на една от трибуните на стадион "Еланд Роуд"

11:53, 23 апр 20 / Спорт 25 1580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лийдс Юнайтед взе решение да преименува една от трибуните на стадиона си. „Еланд Роуд“ ще разполага с трибуна, носеща името на легендата на клуба и световен шампион с Англия - Норман Хънтър, който почина на 76-годишна възраст от коронавирус.

Бившият защитник е една от най-големите легенди в историята на Лийдс, като за 14 години в клуба записва 726 мача. Печели три титли на Англия, ФА Къп, Купата на лигата и два пъти вдига Купата на панаирните градове. Сега той ще се присъедини към други две легендарни имена на клуба - Дон Реви и Джон Чарлс, чиито имена са на две от трибуните на стадиона.

"Да кръстим Южната трибуна на Норман е най-малкото, което можем да направим, за да почетем неговия здрав труд и отдаденост към Лийдс Юнайтед по време на целия му живот. Норман бе уважаван и обичан от всички в клуба и за съжаление, в тези тежки времена той няма да може да получи нужното изпращане, което заслужава. Затова се надяваме Южната трибуна да е препълнена с фенове, когато това е възможно, за да почетем този гигант на играта", коментира собственикът на Лийдс Андреа Радрицани.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.  

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама