Спират възнагражденията в надзорните съвети към СОС

11:37, 23 апр 20 / София 25 2087 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет спира до месец октомври възнагражденията на членовете на надзорните съвети в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции, Специализираният приватизационен фонд и Съветът за управление на Гаранционния фонд за малки и средни предприятия.

Решението е записано в предложен доклад за избирането на новите членове на надзорите органи на трите организации. Посоченият първоначален срок до октомври е свързан с очакванията за продължителен период на икономическо-социално възстановяване след отмяна на извънредното положение.

Облекчения за бизнеса и подкрепа за културата в София

Спестените средства ще постъпват в специалната сметка на Столичната община за борба с коронавируса. Парите са предназначени за осигуряване на дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни и възрастни хора, социални дейности, за работата на общинските болници и други належащи нужди.

Вносителите от ГЕРБ-СДС предлагат създаването на работна група, която да разгледа и даде предложения до Столичния общински съвет за актуализиране на правилниците за дейността на съветите на трите структури. Тя трябва да създаде и текстовете за принципно намаляване на заплащането на надзорниците и в бъдеще. Предложението е в работната група да участват на паритетен принцип представители на всички политически групи в Столичния общински съвет, както и независими общински съветници.

По 1 000 лева за независимите творци в София за онлайн проекти

Столичният общински съвет вече гласува на първото си извънредно онлайн заседание спирането на възнагражденията на съветниците в надзорите за времето на извънредното положение. Средствата бяха насочени към новосъздадената инициатива за подкрепа на творци и културни пространства „Солидарност в културата“.  Тя ще стартира до дни и ще осигури подкрепа на гилдията за справяне с настоящата трудна ситуация.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама