Алкалната вода – основен помощник на спортиста

12:00, 23 апр 20 / Спорт 25 2877 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Алкалната вода и атлетичните показатели може да не са свързани на пръв поглед, но при по-внимателно разглеждане може да имат смислена връзка. Как така? 

Всъщност, има няколко различни начина, по които пиенето на алкална вода може да повиши способността ви да тренирате и подобрите резултатите от тренировките си във фитнес залата. За да ви помогнем да откриете предимствата на пиенето на алкална вода, нека разгледаме по-подробно тази тема.

Алкалната вода в борбата за навременно извеждане на токсините от вашето тяло

Първо в списъка на предимствата е осигуряването на качествена алкална вода с високо pH за подхранване на тялото. Високото pH спомага за намаляването на натрупаните киселинни и токсични отпадъци от общия метаболитен процес във вашия оганизъм. Това е важно, когато става въпрос за тренировъчни занимания, тъй като киселите отпадъчни продукти включват елементи като млечна киселина, която е една от основните причини за възпалени и по-малко отзивчиви на движение мускулни групи. Алкалната вода е в състояние да подпомогне възстановителния процес, при който организмът ефективно да започне да извежда токсините във възпалените участъци от тялото ви. Следствие на което вашият организъм ще се въззстанови и тренировъчните ви дни ще продължат своята ефективност. 

Алкалната вода и антиоксидантния ефект 

Несъмнено знаете, че свободните радикали и окисляването в тялото ви са вредни за вашето здраве. Това е и причината да се поставя толкова голям акцент върху  режим на хранене с високо съдържание на антиоксиданти. Алкалната вода има антиоксидантно действие, което може да ви помогне да сте винаги в оптимално здраве и да работите с тялото си във всеки един момент без да изпитвате умора, болка или непривично напрежение.

Алкалната вода и повече кислород в тялото

Някои експерти като д-р Дейвид Уилямс - хиропрактик, биохимик и медицински изследовател, който изследва света в продължение на двадесет и пет години, търсейки природни лечения и лекарства, са направили връзка между киселинността в тялото с ниските нива на кислород и хемоглобин.

Хемоглобинът в кръвта е важен елемент, който доставя кислород до всяка клетка. Способността на хемоглобина да абсорбира кислород може да бъде намалена, ако има твърде много киселинен отпадък в тялото. Пиенето на алкална вода спомага прочистването на тези киселинни отпадъци, балансира киселинно-алкалното равновесие и прави хемоглобина по-ефективен при изпълнението на задачата му. Кислородът в мускулите е от решаващо значение за добрите атлетични показатели. Редовната консумация на алкална вода подобрява значително тренировъчния режим, доставяйки изключителни ползи на тялото. 

Алкалната вода – основен помощник на спортиста

Алкалната вода може да осигури десетки ползи с всяка чаша, да намали киселинните отпадъци в тялото ви, да осигури антиоксидантен ефект и да засили ефективността на хемоглобина при преноса на кислород до всяка клетка във вашето тяло.

Тези предимства правят алкалната вода отличен избор, когато се чудите кой вид напитка е най-подходящ за вашите нужди. Тъй като правилната хидратация е крайъгълен камък на здравото тяло, подобряването на водата, която пиете, има значително влияние и значение за способността ви да се състезавате и да постигате още по-високи нива на ефективност.

Доказани спортисти, притежатели на уреди за йонизирана алкална вода са: Мария Шарапова, Леброн Джеймс, Тайгър Уудс, Уейд Лайтхарт (трикратен шампион по бодибилдинг на Канада), Шакил О‘Нийл, Рубен Дуран, Карлос Мур. Както и други звезди, чието ежедневие е изпълнено с ангажименти и спорт: Дженифър Лопез, Бионсе, Карли Клос, Уил Смит, Анджелина Джоли, Брад Пит, Силвестър Сталоун, Аштън Къчар, Джак Никълсън, Мадона и много други. За повече информация- yangwater.net

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама