Започва затопляне

06:45, 23 апр 20 25 2950 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд. Вятърът ще бъде слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, в София около 13 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-13 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще духа умерен източен вятър. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Максимална температура на надморска височина 1200 метра - около 7 градуса, на 2000 метра - 0 градуса.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове през втория ден и на изолирани места, главно в планините, е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. В петък сутринта ще е сравнително хладно с минимални температури предимно между 0 и 5 градуса, но дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 16 и 21 градуса.

В събота затоплянето ще продължи, ще бъде по-съществено - максималните температури на места ще достигнат, а в отделни райони ще надхвърлят 25 градуса. Отначало вятърът ще бъде от юг, по-късно вечерта в събота ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската равнина - до умерен.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама