Смарт гривни ще следят спазва ли се карантината

12:08, 22 апр 20 / София 25 2616 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

БЧК получи дарение от 50 смарт гривни Comarch, предназначени за хора под домашна карантина. 

Гривните ще подпомогнат работата на отговорните институции във всекидневните им усилия за ограничаване разпространението на коронавируса. Те ще позволят да се намали честотата на посещения за проверка при карантинирани в домашни условия лица, както и ще намалят риска от заразяване от хора с доказана инфекция.

Вграден GPS модул ще алармира в случай на нарушаване на карантината, а функцията за гласово повикване ще улесни ползвателите за бърз контакт при необходимост от медицинска помощ или връзка с отговорните служби.

БЧК набира студенти медици за доброволци в борбата срещу COVID-19

Мобилният оператор А1 България предоставя безвъзмездно и 50 СИМ карти за срок от 6 месеца, чрез които да се извършва комуникацията с устройствата.

Снимка: БЧК

Направеното дарение е предназначено за РЗИ-София. Смарт гривните вече се прилагат ефективно в Полша, като предстои тяхното внедряване в редица държави в Европа и в Близкия Изток.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама