Пеевски с голямо дарение за медиците в Северна Македония

17:11, 22 апр 20 25 3020 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Продължава дарителската вълна за медиците в борбата с коронавируса - вече не само у нас, но и за съседите ни. Депутатът от ДПС Делян Пеевски прекрачи и българо-македонската граница с голямо дарение за хората, които се борят на първа линия с коронавируса в Северна Македония, съобщи dariknews.bg.

Тестват жители на Банско с 2000 теста, дарени от Пеевски

Пеевски дари предпазни облекла и консумативи на стойност 122 000 лева на съседите ни. У нас депутатът е най-големият дарител. До момента народният представител е предоставил безвъзмездно в помощ на болници и нуждаещи се в цялата страна дарения за близо 4 милиона лева.

По-късно днес стана ясно, че депутатът е направил дарение и на пловдивските болници. 50 броя предпазни екипи от най-висок клас за многократна употреба бяха доставени на УМБАЛ „Свети Георги“ и още 115 на Областния кризисен щаб, който ще ги разпредели по останалите пловдивски болници, които вече приемат пациенти със съмнения за COVID-19.

Дарението е от фирма на депутата Делян Пеевски, съобщиха изпълнителният директор на университетската болница проф. Карен Джамбазов и областният управител и председател на щаба Дани Каназирева.

Гащеризоните са водонепроницаеми, направени от cпeциaлнa PTFE мeмбрaнa, наподобяваща човешката кожа. Те са леки, не предизвикват алергични реакции, позволяват на кожата да диша и предотвратяват запарване.

„За пореден път изказваме благодарност на всички дарители - фирми и физически лица, които помагат за това медиците на първа линия, пряко ангажирани с лечението и обслужването на пациенти с COVID-19, да бъдат обезпечени с нужните защитни средства. Областният кризисен щаб разпределя всички дарения, които получава, според нуждите на здравните заведения в Пловдив и областта“, заявиха проф. Джамбазов и областният управител.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама