Антикризисни мерки за 500 млрд. бяха одобрени от Сената на САЩ

10:55, 22 апр 20 / Свят 25 1840 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Икономически мерки за преодоляване на последиците от COVID-19 на стойност от близо 500 млрд. долара, бяха одобрени от Сенатът на Съединените американски щати, предаде Дневник.

Тръмп затваря САЩ за имигранти, за да запази работните места за „великите“ американци

Подкрепяният от президента Доналд Тръмп план предвижда отпускането на 320 млрд. долара под форма на кредити за предприятията с по-малко от 500 служители. Той включва също 75 млрд. долара помощ за болниците, изнемогващи от огромния брой тежко болни пациенти, 25 млрд. долара за тестове за коронавируса, както и 60 млрд. долара заеми за други пострадали от кризата сектори, главно земеделието.

Очакванията са, че до края на тази седмица, законопроектът за новия пакет ще бъде окончателно приет от Камарата на представителите.

Спират американските "зелени карти" за 60 дни

Новите средства ще бъдат добавени към вече изразходените 349 млрд. долара за финансиране на кредити за малките и средните предприятия, които бяха одобрени в края на март в рамките на исторически план от 2.2 трлн. долара в подкрепа на икономиката в САЩ.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама