Българите степенуват притесненията си така: заразата, работното място, демокрацията

09:32, 22 апр 20 25 2298 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българското общество е на платото на тревогата, заяви пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“, като български акцент от международно проучване, проведено в 17 държави, което измерва отношението към мерките и действията на институциите по отношение на пандемията от Covid-19. 

По думите му тревогата в последните седмици в страната ни е спряла да расте: "Надявам се да не сме се успокоили преждевременно, защото това би означавало и преждевременно намаляване на мобилизацията и съответно проблем по отношение на разпространение на заразата. Надявам се заразата от коронавируса да не се разпространява, защото тогава и тревогата може да започне да расте". 

Данните от проучването показват, че колкото по-успешни са мерките, толкова по-ненужни изглеждат те на хората

Според него хубав симптом в България е, че се запазва демократичният рефлекс, що се отнася до собствените права на конкретния човек. "Все още притесненията в България са подредени така: заразата, работното място и демокрацията", заяви Първан Симеонов.

Подкрепата за мерките остава непроменена - над 70% от хората продължават да оценяват действията на правителството като добри.

Горанов: Планът за излизане от кризата ще дойде, когато си позволим разхлабване на мерките

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама