СЗО: Трябва да помислим за нов начин на живот

21:21, 21 апр 20 / Свят 25 3985 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Заразените с коронавирус по света достигнаха вече 2 милиона и половина. Смъртните случаи, свързани с COVID-19 са над 170 хиляди. Изглежда, че пандемията забавя ритъм в Европа и все повече страни облекчават ограниченията.

Световната здравна организация отново предупреди да не се прибързва с либерализиране на мерките.

„Тази битка ще бъде дълга и наистина е важно да помислим за нов начин на живот. Хората ще трябва да го приемат вече като част от живота им. Частният сектор ще трябва да помисли как да поднови работа с минимизиране на риска“, казва Такеши Касаи, директор на СЗО за Западния Тихи океан, цитиран от Нова телевизия.

Над 2 милиона заразени с COVID-19 по света

От СЗО предупреждават за ново увеличаване на заразените, ако ограниченията бъдат премахвани прекалено бързо.

В Италия, намалява броят на пациентите с коронавирус в интензивни отделения. За първи път от началото на пандемията в страната има повече респиратори за изкуствено дишане, отколкото са заразените пациенти в интензивните отделения. Общият им брой в момента е 2500 и вече няколко поредни дни намалява.

Властите в Мадрид удължиха карантината в страната до 9 май. Въвеждат се обаче известни облекчения за децата.

СЗО: Не е възможно да се определи източникът на COVID-19

В Германия, футболната Бундеслига може да поднови мачовете си още на 9 май. Федералните власти и футболното ръководство обмислят срещите да се провеждат при закрити врати и при строги нови хигиенни мерки.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама