Иновативна операция връща Шумахер на крака

13:45, 20 апр 20 / Свят 25 2477 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер ще се подложи на иновативна операция в Париж, която може да му върне двигателните функции, съобщава словашкият сайт "Нови час", цитиран от БГНЕС.

Хирургичната намеса, която предвижда взимането на кръвоносни съдове от сърцето и трансплантирането им в мозъка, ще бъде извършена от видния френски специалист д-р Филип Менаш в болница "Жорж Помпиду" във френската столица.

Откраднаха снимки на Шумахер от дома му, продават ги за 1 млн. паунда

Миналата есен Шумахер беше на тайно лечение при д-р Менаш в Париж, като се появиха различни слухове, но така и не стана ясно какви манипулации за извършени на седемкратния световен шампион във Формула 1. Сега Шумахер, който е прикован на легло от повече от шест години след ски инцидент в края на 2013 година, отново ще бъде транспортиран в Париж, където кардиологът да извърши операцията.

"Успяваме да регенерираме цялата нервна система. Взимаме кръвоносни съдове от сърцето и ги имплантираме в мозъка на пациента. Това е изключително рискова операция и е много трудно да се предвиди какъв ще е изходът", коментира д-р Менаш преди време за иновативния си подход, но без да каже нищо конкретно за Шумахер.

Надеждата на близките на бившия пилот на Бенетон, Ферари и Мерцедес е, че след операцията той ще възстанови двигателните си функции и ще може да стане от болничното легло. За момента все още няма информация кога ще бъде извършена процедурата

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама