МВР обеща сериозни проверки за прибиращите се в София

12:23, 19 апр 20 / София 25 4162 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Полицията започва сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата. При несъответствие ще бъдат налагани санкции, съобщава БНР. 

Прибирането в столицата ще става през двата прозореца, разрешени за преминаване през КПП-тата около града между 6 и 8 сутринта и между 18 и 20 часа вечерта. Въпреки това полицията ще проверява декларациите на искащите да влязат в София хора.

Ако се установи несъответствие между написаното на излизане и на влизане от града, нарушителите ще бъдат санкционирани. Това обаче ще отнеме време, тъй като събраните декларации по пропускателните пунктове в София са хиляди.

От МВР обясниха още, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили. Не е изключено да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в София.

По-рано вътрешният министър Младен Маринов коментира в ефира на Нова телевизия и създалото се напрежение в столичния квартал.  „Мисля, че хората във „Факултета“ вече разбраха, че целта на мерките е да се запази здравето им“, заяви той. „В събота се раздаваха и помощи на нуждаещите се. Надявам се повече да няма ескалация на напрежението“, коментира още Маринов.

По думите му мерките в момента са достатъчно затегнати. „В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурата", поясни той.

Министърът на вътрешните работи поздрави църковните служители за създадената организация. „България е може би единствената държава, която не затвори храмовете. Вярата не трябва да угасва", заяви Маринов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама