Политици поздравиха българите с Възкресение

12:39, 19 апр 20 / Политика 25 3450 Шрифт:
Автор: eDesign

Родни политици поздравиха вярващите с днешния светъл празник - Възкресение Христово.

Премиерът Бойко Борисов посрещна Великден в семейна обстановка. "Великден е най-светлият християнски празник. Сега е времето за надежда и силна вяра. В настоящата ситуация трябва да сме по-добри и по-смирени. Нека да направим всичко, което зависи от нас, за да може след години да се гордеем с решенията и действията си", написа Борисов в социалните мрежи. 

Христос Воскресе!

"Трябва да сме единни в това предизвикателство и да проявим отговорност. Има време за всяко нещо - време за прегръщане и време за въздържане от прегръщането. Благоразумният предвижда злото и го избягва. Бог не е само в храма, Той е навсякъде! Бъдете силни и търпеливи, ще настъпят по-добри дни!", пише още премиерът. 

"Православните българи днес отбелязваме своя най-светъл и значим празник. Възкресението, проправило път към вечността, е съхранената от мракобесие вяра и оцелялата в изпитания надежда. С вяра народът ни достигна върховете на своя книжовен и държавен разцвет. С нея намери спасителния брод към свободата си. Вярата е вградена в българския национален дух. Вдъхва му сила да се възражда. Окрилява го и да преодолява, и да постига, и да пребъдва", написа президентът Румен Радев. 

"Днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата. Не с насаждане на чувство за вина, страх и разделение. А с осъзната отговорност и грижа за ближния, с обединени усилия срещу опасността и вяра в утрешния ден. Нека бъдем единни не само в защитата на всеки човешки живот, но и в отстояването на неговото достойнство и бъдеще. Честит светъл празник!", са думите на Радев. 

"Христос Воскресе! Нека в живота Ви никога не отслабват надеждата, вярата и любовта. Нека от изпитанията излизаме по-мъдри, по-смели и по-човечни", това написа в социалните мрежи кметът на София Йорданка Фандъкова. 

"Възкресението идва в тишина и молитва, в часове на мрак и съмнения. Идва, за да утвърди силата на светлината и живота, и да ни учи да избираме и ние страната на живота. Понякога с търпение, с лишения и твърдост. И днес, на Великден, специална благодарност към всички лекари, медицински сестри, лаборанти и санитари. В битката за живота те забравиха умора, отделиха се от семействата си, спряха времето. На тях искам да кажа - имате сърца на великани", са думите на Фандъкова. 

 
 

"Христос Воскресе! Нека донесе благодат на българската земя, здраве и сили на българския народ, топлина и любов във всеки български дом!", написа в социалните мрежи лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Христос воскресе! Нека този светъл празник носи в сърцата ни радост и обич, смиреност и съпричастност. Да си пожелаем да бъдем здрави и сплотени в трудностите, да почитаме ближния си, да бъдем по-добри както в делата, така и в мислите си", призова външният министър Екатерина Захариева. 

"Тази година посрещаме един от най-почитаните християнски и семейни празници в по-различна атмосфера, но нека да останем вкъщи за благото на близките си, хората около себе си и обществото. Днес повече от всякога се нуждаем от взаимна подкрепа и грижа. Само солидарни ще надмогнем изпитанията. Честито Воскресение Христово!", написа във Facebook Захариева. 

"На Великден, искам да си пожелаем много неща. Да бъдем здрави, да бъдем добри, да бъдем единни. Нека тези от нас, които са вярващи християни да отворят сърцата си за чудото на Възкресението, а тези от нас, които изповядват друга религия, да почувстват радостта от пролетта, дори когато имат възможност да я виждат само през прозорците си", написа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Вероятно повечето от Вас, също като мен, няма да получат утехата да прегърнат най-близките си от страх да не поставят под заплаха здравето на хора от рисковите групи. Естествено е човек да изпитва тъга и гняв в момент, когато сме принудени да се откажем от обичайните радости около празника, от навици, ритуали, традиции. Но именно заради тази ужасна ситуация трябва да намерим в себе си сили да сме спокойни и дисциплинирани. За да можем на свой ред да помогнем на някой друг да се справи с тъгата и гнева", написа тя. 

"Да не забравяме, че терминът „социална изолация“, който се наложи в обществото, всъщност е дълбоко погрешен. Изолацията е само физическа. Нека използваме дните около празника, за да бъдем в непрекъснат контакт, макар и от дистанция, с близки, приятели, познати – съвременните технологии дават достатъчно възможност за това. Да не забравяме самотните, да не забравяме по-слабите от нас, нито тези, които живеят в страх. Днес, повече от всякога, сме длъжни да намираме думи на съчувствие, утеха и кураж за всички, които имат нужда от тях", призова Караянчева. 

"И най-вече да не забравяме, че и това странно, нервно време на несигурност и самота ще отмине. И парковете отново ще се напълнят с деца и младежки компании и пак ще има смях и близост. Може би не толкова скоро, колкото ни се иска, но и това ще стане! Честит Великден! Пазете се и бъдете здрави!"
 

"Посрещаме различно Възкресение Христово! Изправени сме пред предизвикателство, което ще промени света. Трябва да преосмислим, разберем и приемем саможертвата на Божия син с ум и сърце. Да пренаредим приоритетите и житейските си планове, да отсеем истински важните неща. Да се радваме на всеки миг, в който може да бъдем с близки и любими хора! Да ни носи удовлетворение това, което даваме от себе си, а не, което получаваме! Да бъдем отговорни и солидарни! Тогава ще е по–лесно заедно да преминем през трудностите с Божията помощ и благословия! Христос Воскресе!", написа председателят на Парламентарната група ПП ГЕРБ Даниела Дариткова.

 

"Нека този светъл празник ни накара да се обърнем към вярата, към християнските традиции, към общочовешките ценности! Да отворим сърцата си за доброто, да бъдем съпричастностни и подкрепящи се един друг. С пожелания за много здраве и позитивни емоции", написа председателят на ЕАЦС Цветан Цветанов. 

 

"Честит Ви празник скъпи приятели, които отбелязвате този голям, светъл и благословен Великден! Нека Господ дари със здраве Вас и Вашите семейства. И нека да сме по-смирени, човечността и добротата винаги да са в нашите дела, както в тези трудни дни, така и през целия ни живот!", призова евродепутатът Асим Адемов. 

 

"В този необичаен Великден да пазим духа и вярата си! Да сме с близките в молитвите си и да се помолим за медиците, които ни дават светъл пример за висок дух и надежда! Изпитанията ще минат. Да сте здрави и обичани. Христос Воскресе!", написа в социалните мрежи лидерът на гражданска платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова.  

Американският посланик Херо Мустафа също отправи поздравление по повод Великден. В социалните мрежи тя качи видео с поздрав от семейството й. "Честит Великден", казва Мустафа на български език. Във видеото се вижда как децата й боядисват яйца.  

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама