До 29 градуса на Великден

07:15, 19 апр 20 25 2182 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна след обяд, когато на отделни места, главно в планинските райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен, в Дунавската равнина северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24 и 29 градуса, по-ниско по северното крайбрежие, в София около 25 градуса. През нощта срещу понеделник от североизток с умерен до силен вятър ще започне да нахлува по-студен въздух. В Северна България ще започнат валежи от дъжд.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 16 градуса по северното крайбрежие до 24 градуса по южното. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд, когато на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

В началото на новата седмица температурите бързо и чувствително ще се понижат. Вятърът ще бъде от източната четвърт, в повечето райони по-често умерен. Ще има и валежи, до около 1200 м предимно от дъжд. На повече места ще са валежите в Западна и Южна България.


TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама