Адвокат остро разкритикува заповедите на здравния министър

11:53, 18 апр 20 25 2811 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

"Нормално е, когато всички се опитват да спазват едни правила, правилата първо да бъдат ясни и недвусмислени. Нещо, което не наблюдаваме, за съжаление, със заповедите на министъра на здравеопазването", заяви адв. д-р Мария Петрова, специалист по медицинско право, цитирана от bTV.

“Заповедите на министъра на здравеопазването имат много пороци и очаквам лавина от дела, отбеляза тя. "Остро ги критикувам, защото оставам с впечатление, че те всяват смут в обществото и хората наистина не могат да разберат какво им е позволено и какво им е забранено”, посочи адвокатът.

Затварят София за влизане и излизане до второ нареждане

Според нея се получава предпоставка за това хората, които не желаят да спазват нормите и правилата, да намират "вратичката" в заповедите или в закона и да дават лош пример на всички останали, които по някакъв начин се чувстват с намалени и ограничени права предвид извънредното положение.

"Трябва да се спазват основните принципи в подобни положения - равнопоставено да третираме всички, мерките да са пропорционални, защото докато в село Паничерево имаше издадена изрична заповед на министъра на здравеопазването, по отношение на столичните квартали такава липсваше", коментира д-р Мария Петрова.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама