Много столичани са по морските курорти за празниците

11:25, 18 апр 20 / София 25 3127 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Много от жителите на София, които напуснаха столицата, са решили да изкарат празниците в имотите си по морето, съобщи БНТ.

Местните жители в Созопол и Черноморец обаче са притеснени, тъй като потокът от столицата продължава, а данните показват, че София е най-голямото огнище на заразата.

„Софиянци още преди две седмици са пристигнали с много коли. От бензиностанцията тук в Черноморец казаха, че за зареждали гориво. Настанени са си във вилите в „Буджака", разказва Стефка Георгиева от Черноморец.

Друга жена споделя, че цял месец жителите на Созопол спазват карантина, не излизат от домовете си и изведнъж влизат чужди хора. Според нея властите трябва да вземат мерки.

От местната управа обясняват, че са безсилни, тъй като нямат правомощия да наложат задължителна карантина на всички, придошли от столицата хора.

40 са новите заразени от коронавирус – сред тях и 2-месечно бебе

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев апелира хората да не пътуват, ако причината не е наложителна. „С отворени обятия ще ги очакваме при нас, след като падне извънредното положение и след като тази епидемия отмине“.

За последните два дни през КПП-то към Созопол и Черноморец са преминали близо 80 автомобила от вътрешността на страната - всички с документ, че притежават имоти по морето.

„В момента по българското Черноморие има повече софийски коли в някои малки населени места, отколкото местни коли“, коментира по-рано проф. ген. Венцислав Мутафчийски.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама