Балконът е като тясна обувка

20:41, 17 апр 20 25 3903 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето на карантината и на болестта е време на едно Разпятие за всички нас – можем да го понесем твърдо, можем да го понесем и хленчейки. Затова онези, които са по-корави и имат воля и сила, да подадат ръка на уплашените и слабите, призова в ефира на Дарик писателят Здравка Евтимова.

Държавата на тарикатите, в която командват тия с пагоните

Тя призна, че въпреки работата у дома и натрупаните преводи, в условията на изолация й липсват контактите с близките, колегите и приятелите.

Балконът е като тясна обувка“, каза Евтимова, но призова да се спазват мерките на дистанция, за да можем отново да се радваме на всичко, което сме имали отпреди извънредното положение.

По думите й страхът не е нещо лошо и човек не трябва да се срамува от него. Хората трябва да приемат, че страхът е бащата на изобретателството, а не да го превръщат в паника”, смята Здравка Евтимова.

"Ние сме знаели 200, сега разбираме, че ще ни се наложи да знаем и 2. Но като знаеш нещо, това означава, че няма да се прекършиш. Много хора казват „Така било писано“ – така било писано, но зависи кой ще го чете и как си подготвен да прочетеш написаното. Едно е, когато един човек знаещ и можещ се сблъска с тази трудност – за него ще бъде също трудно, но той ще намери изход. Докато неподготвеният човек – ще вдигне рамене, но няма да намери посланието на написаното, ще го види само на повърхността и ще попадне в безизходица", коментира писателят.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама