Без Световно първенство по фигурното пързаляне през тази година

22:05, 16 апр 20 / Спорт 25 3747 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Международният кънки съюз (ISU) реши през 2020 година да не се провежда световно първенство за мъже и жени заради пандемията от Covid-19.

Състезанието трябваше да е от 16 до 22 март в канадския град Монреал. Десетина дни преди началото бе взето решение за отлагане, като за възможен вариант беше пренасочване за месец ноември. Днес обаче Съветът на централата прецени, че това е неприемливо, предаде БНР.

В отмененият форум България трябваше да има представители в три категории - при мъжете - Лари Луполовър, при жените - Александра Фейгин и при танцовите двойки - Мина Здравкова и Кристофър Дейвис.

На 28 април ръководството на международната федерацията отново ще заседава онлайн, за да обсъди перспективите за сезон 2020/2021. Целта е да се разработят различни сценарии по отношение календара на състезанията и евентуално правилата. За нас най-важно е да разберем дали за следващият шампионат на планетата, независимо кога ще проведе той, ще важат покрититет технически нормативи от отмененото първенство в Канада или не.

Предстоящият сезон е изключително важен, защото е квалификационен за олимпиадата в Пекин през 2022 година.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама