Нинова: Постановлението за българската продукция няма да даде резултат

08:04, 16 апр 20 / Политика 25 2348 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Сегашното постановление за предлагане на българско производство в големите вериги магазини у нас няма да даде резултат, това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Министър Танева се разбра с търговските вериги

"Ние предлагахме положението за българските стоки да бъде въведено със закон и конкретни мерки. Съмнявам се това постановление да сработи. Там пише, че търговските вериги трябва да предлагат регионална българска стока и толкова. И в момента търговските вериги го правят, но няма какъв процент, нито колко да е площта, нито да са освободени българските производители от такса. Смятам, че този въпрос трябва да бъде трайно уреден, а не заради кризата", коментира Нинова. 

По думите й българското земеделие има диспропорции. Държавната политика да се насочи повече към плодове, зеленчуци, мляко, месо и тогава нашите производители ще бъдат конкурентноспособни, препоръча Нинова. 

Лидерът на БСП коментира и социалните мерки по отношение на кризата. "От вчера ЕК обяви три условия, за да започне да се разхлабва карантината. Да се види как започват европейските държави да облекчават мерките. Необходим е план за намаляване на мерките. Имаме критики към това, че се създаде сериозен административен хаос". Нинова даде за пример маските, КПП-тата и мерките в парковете. 

Забраняват напускането на областните градове по Великден

Неразумни решения трябва да се критикуват, посочи тя. "Такова беше например да се наказват с глоба лекарите, които не искат да влязат в болница, защото нямат предпазно облекло. ГЕРБ вървят в този принципен път, който винаги следват – щом е предложено от опозицията, значи е лошо", заяви Нинова и допълни, че няма чуваемост.

"Ние предложихме за семействата, останали без работа, минимална заплата. Отхвърлиха го с много груб спор. Сега се приеха 375 лв. за тези семейства, което е твърде недостатъчно. Но щом е предложено от ГЕРБ, то се приема", заяви лидерът на БСП.

Нинова обясни, че поведението на БСП не е на обидени хора, а на такива, които държат на институциите. Според нея извънредното положение не може да бъде безконтролно. Тя разкри, че много хора я търсят, за да я попита с какво им помагат част от мерките.

 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама