Кръстникът на принц Джордж дари 12,5 млн. паунда за борба с COVID-19

21:40, 15 апр 20 / Свят 25 2700 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Кръстникът на принц Джордж – 29-годишният Хю Гросвенър, дари общо 12,5 милиона паунда на Националната здравна служба на Великобритания за борба с коронавируса, съобщи "Daily Mail".

Херцогът дари 2,5 милиона паунда на медиците след избухването на пандемията миналия месец. Тогава обеща да задели още 10 милиона за каузата и удържа на думата си. С това той става най-големия дарител в страната.

Ед Шийрън дари 1 млн. лири за борба с коронавируса

Гросвенър е най-богатият човек на възраст под 30 години в света. Състоянието му възлиза на около 10,1 млрд. паунда. Той разполага с 3000 декара земи и огромно имение в Чешир.

„От името на моето семейство и на всички в имението искам да кажа огромно благодаря на всички невероятни служители на здравната служба и на онези, които работят на първа линия. Искам да окажа колкото е възможно по-голяма подкрепа за тях и техните семейства", каза в изявление 29-годишният милионер.

3 милиона паунда от щедрото дарение ще бъдат използвани за медицински изследвания и разработки, свързани с COVID-19, други 2 милиона - за благотворителни организации.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама