Танева за търговските вериги: Това е позиция лично срещу мен

09:04, 15 апр 20 / Политика 25 2482 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Не очаквах реакция в стил "предизборна кампания". Това е позиция лично срещу мен, без значение за хората. Веригите си запазват това, което и в момента правят. Ние сме приели само да имат място за регионални производители, премахнахме и процента".

Това каза министърът на земеделието Десислава Танева пред БНТ по повод позицията на големи търговски вериги, в която те остро критикуват Танева. По думите ѝ предлаганият от нея модел функционира в развитите европейски страни - това е основна концепция на веригите.

"Холандия унищожава лалетата си, ако не подобрим логистиката и възможностите за достъп, ни очакват същите репортажи", предупреди министър Танева. Тя даде за пример Гърция, където е въведено седмично докладване за това колко продукция са изкупили веригите от местни производители.

"Важно е да не похабим земеделски труд и да оцелеем в кризата", каза още министърът. Десислава Танева беше категорична, че е имала онлайн среща с веригите, както и с производители.

Земеделският сектор застана зад Десислава Танева

"Моето усилие до последния ден на тази позиция е как да намаля щетите от кризата", каза Танева и допълни, че не очаква покачване на цените, както и че не се предвижда забрана за износ, тъй като това не се налага.

"Контрол трябва да има за всички, на всяка точка на предлагане. Ние искаме пазарите да работят при спазване на противоепидемиологичните мерки", заяви още тя. По думите ѝ е въпрос на решение дали и в какъв вид да продължат работа те.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама