Залата на „Евровизия” ще приема пациенти с Covid-19

07:44, 15 апр 20 / Свят 25 2527 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Нидерландия реорганизира мястото на „Евровизия”, за да приема пациенти с коронавирус, предаде АФП, цитира БГНЕС. 

Концертната зала в Ротердам, която трябваше да бъде домакин на тазгодишния конкурс за песен на „Евровизия”, вместо това ще посрещне пациенти с Covid-19 в края на тази седмица.

Снимка: БГНЕС

На мястото, където хиляди фенове трябваше да окуражават състезателите в дългоочакваното музикално състезание през следващия месец, „Ahoy Arena” в Ротердам вече е оборудвана с 88 болнични легла, за да облекчи тежестта върху болниците.

Изолирана е и специална зала за пациенти с Covid-19, които се нуждаят от лечение, но не е необходимо да бъдат хоспитализирани. "Някои хора вече не могат да оцелеят вкъщи и за тях трябва да се грижат, както им е препоръчано от техните лекари. Скоро ще можем да ги приемем тук, в Ахой", каза Саскиа Баас, директор на службата за обществено здраве в региона на Ротердам.

„Евровизия“ с грандиозно шоу вместо конкурса

Длъжностните лица решиха да преобразуват „Ahoy Arena” миналия месец, след като Евровизия беше отменена за първи път в 64-годишната история на музикалния конкурс. Нидерландия е една от малкото страни в Европа, които все още налагат цялостна карантина, за да овладеят пандемията от коронавирус. До момента в страната има 27 419 заразени и 2 945 смъртни случая, според последните официални данни.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама