Волен Сидеров с второ обвинение

15:12, 14 апр 20 25 2442 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Софийската районна прокуратура се самосезира и образува досъдебно производство спрямо лидера на „Атака“ Волен Сидеров за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай, съобщиха от прокуратурата.

В телевизионно предаване, излъчено на 13 април, Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат обвиненията му за призиви за подпуждане на обществото към нарушаване на противоепидемиологичните мерки: „Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете“; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде“.

Междувременно днес Волен Сидеров се яви в 15.00 ч. в СДВР, за да му бъде предявено постановлението за първото му обвинение. Спрямо него е предявено и обвинение за това, че на 13 април противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

На Сидеров е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама