Големите държави планират рестарт на първенствата

21:33, 13 апр 20 / Спорт 25 3104 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Италианската футболна федерация планира тестове на всички състезатели в Серия А за Covid-19. Процедурата трябва да покаже, че играчите са с отрицателни проби и в края на следващия месец първенството да бъде подновено. До края му остават още 12 кръга. Италианската лига планира вариант при закрити врати до края на календарната година, съобщи БНР.

Английската футболна асоциация предлага двубоите в елитната Висша лига до края на сезона да бъдат довършени на лондонския стадион „Уембли“, също без зрители. До края остават още 10 кръга. Идеята е от началото на юни, за срок от 5 седмици да се играят по няколко мача на ден, а всеки отбор ще има по два седмично. Предвижда се всички футболисти да тренират и спят в националната база Сейнт Джордж.

US Open може да се играе без публика

Германският футболен съюз обмисля подновяване на шампионата още през май, а отборите започнаха тренировки със съответните предпазни мерки.

Френската футболна лига разглежда два варианта за подновяване на първенството - на 3 или 17 юни, в зависимост от карантината в страната. Във втория случай то трябва да завърши на 25 юли, с по 2 мача седмично.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама