Прекратиха договорите на трима търговци на Женски пазар

15:05, 13 апр 20 / София 25 2215 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Договорите на трима търговци на Женски пазар са прекратени заради неспазване на противоепидемичните мерки за борба с COVID-19, съобщиха от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, което стопанисва Женския пазар и пазар „Димитър Петков“.

Част от строгите допълнителни мерки, които предприятието приложи според заповедта на кмета на София за въвеждане на засилени противоепидемични мерки на територията на тържищата в столицата, включват изискване към търговците задължително да носят предпазни маски и ръкавици, да дезинфекцират работното си място и да спазват дистанция от 2 м. при търговия – в противен случай следва именно незабавно прекратяване на наемните отношения.

Двата пазара отвориха врати днес при засилени противоепидемични мерки за борба
с COVID-19 и в следващите два работни дни, в които тържищата могат да
функционират според заповедта на здравния министър, ще бъдат прилагани още по-строги правила за организация на работа и достъп на клиенти в пазарните
площадки.

Пазарите ще работят от днес до 15 април

Като извънредна мярка са отцепени и контролирани улиците, пешеходните зони и градинките около пазарната площадка на Женски пазар. Това подпомага ограничаването струпването на хора на едно място и позволява безпроблемното спазване на дистанция, когато клиентите изчакват достъп до зоната за продажба на плодове и зеленчуци.

В допълнение охраната на пазара, заедно с представители на СДВР, регулярно патрулират около пазарната площадка и реагират веднага в случай, че хората не
спазват противоепидемичните мерки и най-вече отстоянието по между от 2 м.

"Търговците са снабдени с необходимите предпазни средства и знаят, а който не спазва изискванията, рискува моментално прекратяване на договора си за наем", съобщиха от общинското дружество. "Именно с развалянето на договорите на трима от наемателите показахме, че ще бъдем безкомпромисни", допълват оттам.

На Женския пазар пазарната площадка е с ограждения, движението е еднопосочно с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода на пазара, за да се ограничи струпването на хора пред сергиите. Допускат се по 80 човека в зеленчуковата зона и влиза нов клиент на принципа „влязъл-излязъл“, като охраната е с постоянна връзка по радиостанциите, за да може да реагира веднага и да управлява потока от хора.

От събота на Женски пазар и на пазар „Димитър Петков“ са въведени ограждения на
пазарните площадки, пропускателни пунктове с КПП и движението в зоната на пазарната площадка е еднопосочно. Входната точка на Женски пазар е откъм ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, а изходящата, е откъм бул. „Сливница“. На пазар „Димитър Петков“ – входът е от откъм бул. “Ал. Стамболийски”, а изходът – откъм бул. “Т. Александров”.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама