АИКБ предлага смекчаване на икономическите последици от мерките срещу коронавируса

07:50, 13 апр 20 25 1761 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) предлага на Националния съвет по тристранно сътрудничество смекчаване на икономическите последици от мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса. Сред тях са прекратяване на задължението за заплащане на данък сгради за затворени обекти и предприятия за периода, за който те са прекратили дейността си.

Извънредна еднократна компенсация от 1000 лева за самонаети, микропредприятия с до 9 заети включително. Отлагане на ДДС върху неплатените фактури. За периода от обявяване на извънредното положение до неговата отмяна осигурителната вноска за сметка на работодателя за всеки работник да не се дължи. Мерки в сферата на насърчаване на туризма.

Разрешаване на дейността на малки семейни хотели и ресторанти при стриктно спазване на отстоянията и изискванията за безопасност. Мерки за осигуряване на безпрепятственото движение на стоки и товари.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама