Епидемията по света не стихва

21:51, 11 апр 20 / Свят 25 3205 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Смъртните случаи след заразяване с коронавирус в болниците във Франция през изминалия ден са се увеличили с 353. Така общо починалите в страната достигнаха 13 832, предаде БГНЕС.

В момента почти 7 000 души са в отделенията за интензивно лечение.

Италия обяви 619 нови смъртни случая от коронавируса за последните 24 часа, като с това общият брой на починалите в страната от края на февруари достигна 19 468 души – най-висок от всяка друга държава по света.

Заразените в страната достигнаха 152 271.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Турция за един ден бяха регистрирани над 5 100 нови случая и заразените в страната вече са 52 167. Това е най-високият регистриран брой случаи за един ден в Турция на ден от началото на пандемията. Починалите са 1101.

През последните 24 часа в Сърбия са регистрирани три нови смъртни случая, с което общият брой на смъртните случаи вече е 74, предаде БТА. Заразените са вече 3 380.

Общият брой на тестваните лица към днешна дата в Сърбия е 16 399. Общо 2436 пациенти са хоспитализирани с коронавирус, 145 от които са в критично състояние и са поставени на респиратор.

441 здравни работници са тествани положително за вируса, от които 258 са хоспитализирани като умерени и тежки случаи, а останалите са под карантина.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Починалите от коронавирус в американския щат Ню Йорк нараснаха със 783 за един ден, достигайки 8 627. "Това не е най-високата регистрирана цифра", отбеляза губернаторът Андрю Куомо.

Според губернатора, все още няма яснота кога може да бъде отменена заповедта жителите да не напускат домовете си излишно и да бъдат премахнати ограниченията върху бизнес дейността. „Всеки иска да чуе, че всичко ще приключи след две седмици, след три или четири седмици“, заяви Куомо. Той подчерта, че не може да назове конкретни дати.

Според университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на информация от федералните и местните власти, в САЩ са регистрирани повече от 503 500 случая на коронавирусна инфекция. Загинали са над 18 800 души.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама