Поставиха КПП-та в няколко столични квартала

12:59, 11 апр 20 / София 25 2677 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Няколко столични квартала остават блокирани от полиция днес и утре заради мерките срещу разпространение на коронавируса, предава БНР. 

63 пропускателни пункта са изградени от снощи на входовете и изходите на "Христо Ботев", "Факултета", "Филиповци" и част от "Орландовци". Операцията на Столичната дирекция на вътрешните работи и жандармерията започна късно снощи.

Ромски квартали в столицата под блокада

Снимка: БГНЕС

Днес се очаква да започнат и още по-масови проверки в блокираните квартали. През контролно-пропускателните пунктове се разрешава минаването на хора, които отиват или се връщат от работа или имат основателна причина за това. 

Целта на операцията на МВР е да спре безразборното придвижване на хора в тези квартали. През миналата нощ по улиците на блокираните от полиция квартали са патрулирали автомобили на жандармерията.

Освен полицейските постове в кварталите се извършва и дезинфекция по улици и тротоари. Полицейски патрул с мегафон пък предупреждава за нарушение на противоепидемичните мерки всички хора, които са се скупчили на едно място и не спазват препоръките за 2 метра дистанция един от друг.

Снимка: БГНЕС

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама