Котаракът Румен пита ген. Мутафчийски

10:55, 10 апр 20 25 2737 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Всеки наш ден започва с ген. Венцислав Мутафчийски, а журналистическите въпроси към него понякога са меко казано далеч от компетенциите му. Въпроси към генерала днес задава и Котаракът Румен, най- известната котка в социалните мрежи. Във Facebook котаракът има близо 50 хил. последователи. Никак скромният котарак може да се похвали с две книги, стана и блогър на 2017 г. За неговия имидж в интернет се грижи собственичката му Наталия Атанасова.

С дълбоко уважение към котешкия правопис си позволяваме да "преведем" въпросите. А ето ги и тях:

  1. В този критичен момент не е ли рисково решението на БПЦ тази година да се използва благодатен огън от миналата година, вместо да се иде със самолет да се донесе пресен? Какъв е срокът на годност на благодатния огън и с какъв процент намалява ефективността му за една година?
  2. Какви са наличностите на богоявленска вода в Държавния резерв и какви са медицинските предписания за прием по време на пандемия?
  3. При кои зодии се наблюдава най- ниска заболеваемост и верни ли са слуховете, че представители на определени зодии не боледуват от коронавирус?
  4. Има ли вече на пазара сертифициран антикорона околоочен крем? Колко още ще чакаме? Кога ще се отпусне по Здравна каса, поне за най- нуждаещите се?
  5. Вече цял месец народонаселението си мие ръцете по 20 пъти на ден, кога ще е възможно да си измие и зъбите, както и да се изкъпе? Идва Великден все пак.
  6. Кога ще бъде сформирана денонощна гореща линия за леене на куршум по телефона? 
  7. Защо се укрива информацията, че записите на Кашпировски сплескват кривата на разпространение?
  8. Не е ли вече належащо да махнем короната от герба, както и надписът "Съединението прави силата" от сградата на Народното събрание? Някак вече започва да бие на очи, не мислите ли? Просто не е актуално.

"Знам, че въпросите ми са неудобни, но дължите отговор на народа", пише в заключение Котаракът Румен. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама