Започна борбата срещу кърлежите в столичните паркове

19:48, 09 апр 20 / София 25 1009 Шрифт:
Даяна Дюлгерова

Започнаха обработките срещу кърлежи на общинските паркове, градини и междублокови пространства, съобщиха от Столична община. Пръскането се извършват рано сутрин до 10 часа при благоприятни климатични условия и при ниска трева.

Обработват се зелени площи в „Борисова градина“, парк „Света троица“, „Южен парк“, парк „Гео Милев“ и др. Обработени са и междублокови пространства в район „Слатина“, предстои да се третират в район „Младост“. След това ще се третират и останалите райони. Гробищните паркове и транспортните обекти ще бъдат обработени след приключване на ларвицидната обработка и дератизацията.

Обработката на общинските зелени площи срещу кърлежи се извършва задължително два пъти годишно през април и маи и август и септември. Пръскането по гробищните паркове, транспортните обекти, както и паркове и градини към общинското предприятие, се извършват по възлагане от Столична община и се контролират от дирекция „Зелена система“.

Хиляди българи възнамеряват да се заселят в София

Предвид епидемичната обстановка на 11 април, преди Цветница и на 17 април, преди Великден ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства около църковните храмове.

Йорданка Фандъкова е изпратила писмо до патриарх Неофит, в което препоръчва да се направи засилена дезинфекция в църквите на икони, дръжки, както и да се осигурят лични предпазни средства на свещениците и църковните служители.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама