Доброволци във „Факултета“ раздават храна на най-бедните

12:23, 09 апр 20 25 1670 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Млади хора от столичния ромски квартал „Факултета“ се организираха в мрежа за набиране на средства за подкрепа на възрастни и бедни, съобщава БНР. 

"Хората наистина се нуждаят от тази храна. Живея в този квартал, но не съм знаел, че има такава мизерия", сопделя Сашко Огнянов, доброволец и организатор на дейността. "Ходихме в „Баталова воденица“, „Коньовица“, „Филиповци“, „Захарна фабрика“, казва той. 

Акция в два столични квартала с ромско население за спазване на мерките за Covid-19

Звънят им и от страната – Бургас, Бяла, Русе, Видин. „И ние сме им изпратили по „Еконт“. Доста ядене сме изпратили. Хората се нуждаят и никой това не го взима присърце“. През социалните мрежи са били разпространени видеа, които онагледяват свършеното – купуването и разпределението на храната.

Който няма, дава повече, категоричен е Сашко Огнянов. „Има хора, които от недоимъка си са давали. Продукти, финанси“, казва той. Организират помощта с транспорт на техни приятели. „С мерките се съобразяваме. То там го има на клипчетата. С маски, с ръкавици. На два метра сортираме храната. Единият слага картофите, другият – олиото, ориза, лещата, боб…“

Освен консервите и дълготрайните пакетирани храни, се предоставят и по-краткотрайни продукти. Според думите на доброволеца Сашко Огнянов завърналите се от чужбина спазват карантината.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама