Банов с глоба за пушене по време на заседание на кабинета

11:58, 09 апр 20 25 1768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столичната РЗИ наложи акт на Боил Банов заради тютюнопушене на работното място по сигнал на гражданин. Поводът е дистанционно правителствено заседание, на което министърът на културата здраво подръпва от цигара, а сигналът е подаден от  Стойчо Стойчев от Добрич, съобщи в. Сега.

Стойчев е видял кадър в новините на БНТ на 23 март, в който се показва таблетът на премиера Бойко Борисов и го е приложил към сигнала си. От Столичната РЗИ са изпратили отговор до него на 8 април, в който се  съобщава, че на министър Банов е съставен акт за административно нарушение по член от Закона за здравето.

Глобата е от 300 до 500 лв. за първо нарушение на забраната за пушене в закрито помещение, в което се полага труд. При повторно нарушение глобата е от 500 до 1000 лв.

Самият Банов призна, че е сгрешил. „Аз лично се стремя да ги отказвам тези гадни цигари непрекъснато, но все не успявам. Може би пък това ще е повод да ги махна“, коментира той пред БНР.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама