Шефът на БЛС: Бюджетите на болниците ще издържат

09:40, 08 апр 20 25 1902 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

"Бюджетите на болниците ще издържат с финансирането от 85%, което предвижда като допълнителна мярка държавата", каза в ефира на bTV председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.

Притокът на пациенти в лечебните заведения е намалял драстично. „Плановият прием е забранен със заповед на министъра. Остава болниците да разчитат на спешния прием, който е много по-малък, отколкото плановите пациенти“, обясни Маджаров.

16 нови случая на коронавирус

По думите му към момента тези от лечебните заведения, които са имали добър мениджмънт и са работили добре преди ситуацията, породена от COVID-19, работят добре и сега.

„Проблем е, че се налага да бъдат реорганизирани специалисти от едно в друго отделение. Не на всички места все още имат достатъчни количества предпазни средства“, каза още д-р Иван Маджаров.

„В тази криза се видя кои работят добре и кои по-малко добре. Там, където е имало лежерно отношение към работата, се вижда колко са стреснати сега“, каза още той.

Председателят на БЛС призова хората да стоят по домовете си около предстоящите празници, за да не се допусне пик на заболеваемостта.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама