В Банско започва масово тестване за антитела срещу COVID- 19

08:29, 08 апр 20 25 2268 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

В Банско започва масово тестване за антитела срещу COVID- 19. Това обяви на редовния сутрешен брифинг премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

Проф. Тодор Кантарджиев обясни: „В Банско ще се проведе изследване за търсене на антитела. Вече са минали 2-3 седмици откакто хората са били в контакт с вируса“. Той допълни, че по разпореждане на Борисов ще се види дали хората там имат имунитет.

"Щабът съм го назначил аз. Дава предложения, но правителството чрез министрите си взима решения и носи политическата отговорност. От сутрин до вечер благодаря на колегите", обърна внимание премиерът. "Ангел Кунчев остана без заплата, както и аз. Едни около мен сега са богати, други по- малко", коментира премиерът. 

16 нови случая на коронавирус

Премиерът съобщи, че днес ще изпратим 100-ина защитни облекла за лекарите на първа линия в Северна Македония. „Вижда се дали сме братя, когато ни е трудно, когато мре народът”, подчерта Борисов.

"Доц. Мангъров ще дойде да говорим. В публичното пространство се опитвате да ми създадете конфликт с него. Ние с него сме добри приятели, по- точно сестра ми е, от много години. Работят заедно. Чухме се по телефона. Ще дойде днес, защото не ми е приятно, че имаме толкова добри отношения, а в обществото да се създава обратното", посочи той.

"Бях тестван за коронавирус, защото всеки ден, час, минута нося лична отговорност за всяко решение, което се взима в държавата. Със сигурност взимам по- тежки решения дори от хората на първа линия", заяви Бойко Борисов в отговор на въпрос защо министри и депутати се тестват, а медиците на първа линия не. "Съжалявам, толкова пари дарявам от заплатите си, че за един тест, ако ви е досвидяло...", коментира той.

Бойко Борисов обяви, че утре ще се срещне със Светия синод. "Истински ме е страх на Цветница и на Великден да не ни вкарат в тоя пик. В момента, спазвайки указанията на щаба, пълзим бавно нагоре, но нагоре", каза той.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама